OPS2016 on ollut monien huulilla pitkään ja opettajat ympäri Suomen ovat osallistuneet oman koulunsa opetussuunnitelman viilaamiseen.

Mekin olemme laittaneet omat hihamme heilumaan ja tehneet omalta osaltamme uuden OPS2016:n mukaisen ohjelmavalikon. Valikon ideana on, että opettajat löytäisivät helpommin opetussuunnitelman mukaisia ohjelmia ja verkkoresursseja siihen oppiaineeseen mitä opettaa. Ohjelmavalikko sisältää kahdenkymmenen eri oppiaineen sisältämät sisällöt.
Ohjelmavalikolla voimme helpottaa opettajan ja oppijoiden arkea merkittävästi tuomalla uusia ohjelmia ja linkkejä ainekohtaisesti kaikkien saataville.

Uusien linkkien lisääminen ohjelmavalikkoon onnistuu lähettämällä meille linkki verkkomateriaaliin tai kertomalla tiedot ohjelmasta. Lisäämme käynnistimet aina kaikkien saataville ja näin ideat ja vinkit ovat heti kaikkien saataville.

matikka
Uuden opetussuunnitelman mukaan esimerkiksi matematiikan alta löytyvät kaikki meidän ohjelmointiin liittyvät työkalut ja linkit verkossa oleviin ohjelmointi ohjeisiin ja ohjelmiin.

Vaikkakin nykyään noin 90% koneella käytetystä ajasta käytetään selainta, on myös hyvä tuoda muitakin vaihtoehtoja saataville. Pienempien oppijoiden on myös helpompi käynnistää ohjelmia ja linkkejä valikosta. Esimerkiksi Ekapeli Alku-pelin käynnistäminen tutusta käynnistimestä äidinkielen alta on helpompaa, kun etsiä oikea kirjanmerkki tai muistaa osoite sivulle.

Otamme mielellämme vieläkin vastaan ehdotuksia valikkoon lisättävistä linkeistä.

 

Opinsys Oy

Mikko Jokinen