Aloitimme viime vuonna kehittämään uutta näkymää valikkoomme. Uuden näkymän on tarkoitus helpottaa eri ohjelmien löytämistä ja innostaa opettajia ja oppilaita kokeilemaan uusia ohjelmia. Meillä on nyt 20 eri oppiainetta valikossa, jotka on nimetty uuden OPS2016 mukaisesti. Oppiaineiden alta löytyvät ohjelmistot, jotka on suunniteltu käytettäväksi juuri kyseisen aineen kanssa. Monissa aineissa aineistot ovat myös suureksi osaksi verkossa, siksi olemme lisänneet useita linkkejä siellä oleviin opetusohjelmiin.

 

zumoJotta saisimme valikoimasta vielä kattavamman, tarvitsemme nyt myös sinun apuasi. Olemme järjestäneet kilpailun, jonka tarkoituksena on kerätä lisää verkkossa toimivia materiaaleja. Kilpailun päätyttyä käymme linkit läpi ja lisäämme parhaat valikkoomme oppiaineiden alle. Lisäksi tulemme julkaisemaan nämä linkit myös listana, jotta niistä olisi hyötyä myös heille, jotka eivät ole meidän asiakkaitamme. Nyt innolla osallistumaan kilpailuun, sillä palkintona on koekäytössä ollut ohjelmoitava Zumo-robotti. Kyselyyn pääset tästä

 

Uudesta valikkorakenteesta on jo tullut positiivista palautetta omilta asiakkailtamme. Mitä mieltä sinä olet? Pitäisikö kaikkien koulussa käytettävien koneiden ohjelmat olla helpommin jaoteltuna? Riittääkö, että jokainen käyttäjä merkkaa selaimen kirjanmerkkeihin suosituimmat resurssit? Onnistuuko tämä kaikilta ja käytetäänkö niitä?

Tässä yhden Jämsäläisen alakoululaisen palaute uudistuksista.

“Opinsysin viimeisimmät päivitykset ovat tehneet pieniä uutuuksia.

Huomasin että Webmenu valikkoon on tullut kansiot kaikille oppiaineille, (hienoa).

Niitäkin voi joutua hyödyntämään, ne ovat varmasti tarpeellisia.

Kun tietotekniikka on väline oppimiseen ja opettamiseen, niin koitetaan tehdä siitä mahdollisimman helppoa ja toimivaa.

-Mikko