IMG_3960pViime viikolla vietettiin robottiviikkoa. Viikon alussa osallistuimme huikean hauskaan RoboFest-tapahtumaan Helsingin Sanomatalolla. Tapahtumassa innokkaat 3.-6.-luokkalaiset tutustuvat eri toimintapisteillä ohjelmoinnin saloihin. Eipä aikaakaan, kun lapset ohjelmoivat nallet liikkeeseen. Hellyttävät nallet myös houkuttelivat muita Sanomatalossa asioivia. Ikään ja aikaisempaan osaamisen katsomatta jokainen sai nallen liikkeelle. Hymy nousi niin nuoren kuin vähän iäkkäämmänkin ohjelmoijan kasvoille. Illalla Sanomatalon mediatori täyttyi kutsuvieraista. Mukana oli niin opettajaksi opiskelevien liiton puheenjohtaja kuin kansanedustajia.20151123_101537r

 

Tiistaina nallet matkasivat robottikavereiden kanssa Vihdin Otalammen koululle. Siellä vietettiin tiistaina ohjelmointi painoitteista teknologiaseikkailua. 3-8.luokkalaiset pääsivät tutustumaan ohjelmoinnin saloihin ihastuttavien nallejen kanssa mutta myös Lego-robottien kanssa. Zumo-robotit herättivät ihmetystä ja kummastusta kun robotti saatiin ohjelmoitua seuraamaan kättä. Ohjelmointipajojen välissä myös Yhdistä-peli haastoi oppilaat venymään ja tekemään saumatonta yhteistyötä. Oppilaat kannustivat toisiaan ja jokainen ryhmä toisensa jälkeen yritti alittaa ennätysajan.

 

IMG_20151128_113414Loppuviikosta nallet suuntasivat Ouluun, opettajien täydennyskoulutuspäiville. Tapahtumaan osallistui yli 1000 opettajaa niin peruskoulun kuin lukion puolelta. Nalle-robotti esitteli toimintaamme ja erilaisia välineitä ohjelmoinnin opetukseen. Opettajille järjestettiin myös teknologiaseikkailu. Ennen kuin seikkailu alkoi, saattoi usean opettajan karvat nousta pystyyn, kun he ajattelivat edes ohjelmointi. Nallet kuitenkin valloittivat kerta toisensa jälkeen ja jokainen sai tuntuman siitä millaista ohjelmointi voi olla. Robogem-lautapeli herätti myös paljon kiinnostusta ja useaan pukinkonttiin peli päätyikin. Keskustelua käytiin usean opettajan kanssa siitä, mitä ohjelmointi on sekä miksi ja miten sitä olisi hyvä harjoitella.

 

Viikonloppuna nallet suuntasivat Joensuuhun ja odottanut nyt pääsyä Joensuun normaalikoululle. Pian nallet ja zumo-robotit perehdyttävät siellä lapsia ohjelmoinnin kiehtovaan maailmaan.

nallet