Opinsysin käyttäjä- ja laitehallintajärjestelmä Puavo on saanut uuden ulkoasun ja monia käytettävyysparannuksia. Tässä blogiartikkelissa esittelemme merkittävimmät uudistukset.

Puavon uusi ulkoasu

Puavon uusi ulkoasu

Suurimpina muutoksina aiempaan on:

  • Modernisoitu ulkoasu
  • Työkalut-palkin poistaminen ja linkkien siirtäminen työalueen oikeaan ylälaitaan
  • Sivun mukana vierittyvä yläpalkki
  • Muita pieniä käytettävyysparannuksia (mm. lomakkeiden pakollisten kenttien visualisointi)
Puavo mobiilinäkymässä

Puavo mobiilinäkymässä

Modernisoitu ulkoasu – Uudessa ulkoasussa on pyritty tuomaan tieto esille jäsennellysti ja selkeästi, sivut skaalautuvat myös pienemmille näytöille ja tapahtumien onnistumisesta tai häiriötilanteista ilmoitetaan selkeästi.

Puavon uusi valikkorakenne

Puavon uusi valikkorakenne

Työkalut-palkin poistaminen – Työkalut-sivupalkin sijaan kaikki sivulle liittyvät toimintopainikkeet löytyvät työalueen oikeasta ylälaidasta. Jos sivulla on useita toiminnallisuuksia, suoraan näkyvillä on vain – oletetusti – eniten käytetty painike ja mahdolliset muut toiminnot löytyvät nuolipainikkeen alta.

Yläpalkki – Yläpalkki, josta löytyy pikalinkit eri koulujen etusivuille, hakutoiminto sekä uloskirjautumispainike, pysyy selaimen ylälaidassa, kun sivua vierittää alaspäin. Näin ollen on aina mahdollista esim. vaihtaa nopeasti koulua tai etsiä käyttäjää, vaikka olisit sivun alalaidassa.
Puavon hakutoiminto

Puavon hakutoiminto

Muut käytettävyysparannukset – Lomakkeissa on merkitty pakolliset kentät sekä niiden yleisilmettä on tiivistetty. Hakutoiminnossa näkyy latausikoni, kun haku on käynnissä ja hakuteksti muuttuu punaiseksi, mikäli tuloksia ei löydy. Käyttäjien massalisäystoimintoon on lisätty näkyviin vaihepolku, josta näkee selkeästi, missä vaiheessa käyttäjien lisäys on menossa.

Uusi ulkoasu otetaan käyttöön viikolla 13. Mikäli ulkoasu-uudistus herättää kysymyksiä, Opinsysin tukipalvelu vastaa niihin mielellään. tuki.opinsys.fi, puh: 014-4591 625.