Pingviinit pesiytyvät kouluihinLinux-pingviini on yhä useampien koulujen valinta tietokoneidensa käyttöjärjestelmäksi. Kunnat saavat linux-pohjaisella järjestelmällä kustannussäästöjä, vaivattoman ylläpidon sekä pidemmän käyttöiän yksittäisille työasemille.

Tuoreimmat havainnot linux-pingviinien esiintymistä Suomessa ovat Sastamalan, Salon, Rovaniemen ja Virtojen kouluista. Lisäksi jo aiemmin havaitut pingviiniyhdyskunnat Espoossa, Vihdissä ja Karkkilassa ovat levinneet laajemmalle.

-Espoossa haluamme näyttää koululaisille, että on olemassa vaihtoehtoisia tietojärjestelmiä, kertoo Espoon kaupungin It-pedagoginen asiantuntija Timo Suanto. Lisäksi Opinsysin tarjoama palvelu on huomattavasti nopeampi kuin aikaisemmin käyttämämme palvelut, joka lisää käytettävyyttä opetuksen työvälineenä. Palvelu on myös räätälöity oppilaan iän tai erityisopetuksen tarpeen mukaan, Suanto jatkaa.

Linux tuo toimivuutta ja säästöjä

Kunnat, joissa linux-pingviinit pesivät, saavat säästöjä, kun yksittäisten työasemien sijaan ylläpidetään palvelinta. Avointen ohjelmien myötä säästetään lisenssi- ja virustorjunnan kustannuksissa, ja kouluissa käytettävät ohjelmat ovat vapaasti hyödynnettävissä myös oppilaiden kotona. Pingviinien mielestä on mukavaa, kun kuntien hallinnoista vapautuu vanhoja koneita: Ne toimivat nopeasti ja luotettavasti pingviini-ympäristössä vielä pitkään. Työasemien käyttöikä voidaankin linux-ratkaisulla tyypillisesti tuplata.

-Pingviini asustelee kouluilla sujuvasti, vaikka sen kanssa ei koulun väki olisi aiempaa tuttavuutta tehnytkään. Erityistä linux-osaamista ei koululta siis tarvita, kertoo Opinsysin toimitusjohtaja Jouni Lintu. Palvelinten ylläpidosta vastuullisina meidän tehtävämme on auttaa koulua, jos pingviinin räpylät syystä tai toisesta menevät solmuun, Lintu kuvailee.

Lisätietoja:

Jouni Lintu, toimitusjohtaja, Opinsys Oy, 040 777 0412

Timo Suanto, It-pedagoginen asiantuntija, Espoo, 09 8165 2342