Opinsys-työpöytä

Uusi Opinsys-käyttöjärjestelmä tuo paljon uudistuksia, mutta näyttää tutulle.

Kouluasiakkaillamme ja Lukiolaiskannettavilla käytössä oleva Opinsys-käyttöjärjestelmä uudistuu lähikuukausina. Uudistuksen myötä kaikki järjestelmän sovellukset päivittyvät uudempiin versioihin ja käyttöön tulee useita muita pienempiä uudistuksia. Myös käyttöjärjestelmän ulkoasu muuttuu modernimmaksi. Perustoiminnot ja sovellukset löytyvät kuitenkin jatkossa vanhoilta tutuilta paikoiltaan.

Uusi käyttöjärjestelmäversio otetaan käyttöön Opinsysin asiakkailla vaiheittain syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana. Opinsys sopii ajankohdan päivitykselle asiakaskohtaisesti. Oppilaiden ja opettajien ei tarvitse tehdä mitään päivitykseen liittyen ja kotikansioissa olevat tiedot ovat täysin turvassa

Alla on tiivistettynä päivityksen näkyvimmät uudistukset ja ne on havainnollistettu myös oheisella videolla.

Uusi ulkoasu

Kirjautumisruutu ja työpöytä saavat uudistetun ulkoasun. Uudistuksen myötä käyttöliittymään tulee kaivattua vaihtelua, mutta samalla eri toiminnot löytyvät tutuilta paikoiltaan.

Kaikki ohjelmat päivittyvät ja uudet laitteet toimivat paremmin

Päivityksen myötä kaikista järjestelmän sovelluksista, aina tekstinkäsittelystä videoeditointiin, on käytettävissä uudemmat versiot. Samalla käyttöjärjestelmän laitetuki laajenee ja monet uudemmat tietokoneet ja oheislaitteet toimivat paremmin.

Ohjelmaikkunoiden ryhmittely ja niiden välillä vaihtaminen on helpompaa

Jatkossa ohjelmaikkunoita voi asettaa esimerkiksi puolikkaalle näytölle, vetämällä ne näytön reunoja vasten. Tämä toiminnallisuus on havainnollistettu ohessa olevalla videolla.

Vanha tehtäväpalkki poistuu

Suurin toiminnallinen uudistus on alapaneelissa olevat ohjelmistopainikkeet. Ne tarjoavat nopean pääsyn tärkeimpiin ohjelmiin, mutta samalla toimivat myös aukiolevien ohjelmien välillä vaihtamiseen. Perinteinen tehtäväpalkki poistuu käytöstä.

Uudessa työpöydässä sovelluskäynnistimet tomivat myös avointen sovellusten välillä liikkumiseen.

Useita muita pieniä uudistuksia

Päivitys tuo mukanaan myös useita muita pieniä uudistuksia. Voit lisätä alapaneeliin omia suosikkisovelluksia ja vaihtaa helposti eri ääniulostulojen (kaiutimet kuulokkeet) välillä. Lisäksi tarjolla on uusia taustakuvia, pieniä visuaalisia tehosteita ja teknisiä uudistuksia jotka mahdollistavat paremman asiakaspalvelun.

Konepellin alla kaikki on uutta

Suurin uudistus selkeästi silmillä nähtävien muutosten lisäksi on, että taustalla koko järjestelmä on rakennettu uudelleen. Jatkossa Opinsys-käyttöjärjestelmä ei enää pohjaudu Ubuntu-käyttöjärjestelmään, vaan Debian Linux -jakeluun. Tämä uudistus mahdollistaa meille vapaammat kädet järjestelmän jatkokehittämiseen ja pystymme vastaamaan entistä paremmin kouluympäristöjen vaatimuksiin.