Viime viikkoina on ollut erilaisia oppimiseen ja opetukseen liittymiä tapahtumia ympäri Suomea. ITK:n lisäksi Opinsys on ollut mukana MAOL Helsingin koulutuspäivillä, jossa järjestimme työpajoja, joissa aiheina oli ohjelmoinnin opettaminen ja sähköisten YO-kokeiden tekniset ratkaisut. Olimme mukana myös Kuumapop-tapahtumassa Mäntsälässä. Kuumapop keräsi paikalla useiden kuumakuntien opettajia jakamaan ja etsimään tietoa tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämisestä opetuksessa.

IMAG0681

 

Viimeisin tapahtuma oli Joensuussa järjestetty tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaali Scifest. Tapahtuma oli suunnattu niin lapsille, nuorille, koululaisille kuin opettajille. Myöskin perheet vierailevat tapahtumassa. Kokonaisuudessaan tapahtumassa vieraili yli 12 000 tieteestä, ympäristöstä ja teknologiasta kiinnostunutta messukävijää.

 

IMG-20150423-WA0024

Scifest-tapahtumassa halukkaat pääsivät osallistumaan muun muassa erilaisiin työpajoihin ja luentoihin. Tapahtumassa messukävijät pääsivät tutustumaan ohjelmoinnin saloihin Opinsys-nallen avulla. Kuhinaa ja vilskettä riitti koko Scifest-tapahtuman ajan osastollamme, kun messukävijät ohjelmoivat nallet liikkeelle. Hymy loisti jokaisen aloittelevan ohjelmoijan kasvoilla kun he saivat nallen tassut liikkumaan. Useat messukävijät palasivatkin yhä uudestaan ja uudestaan kokeilemaan nalle-ohjelmointia. Monet perheet kiinnostuivat aiheesta niin paljon, että he miettivät ohjelmoinnin ja robotiikan ottamista perheen uudeksi yhteiseksi harrastukseksi.

 

IMG_2385p

 

Lauantaina oli opettajille suunnattu SciEDU täydennyskoulutuspäivä kokosi yhteen opettajia erityisesti Pohjois-Karjalasta. Hellyttävä nalle houkutteli paikalle myös opettajat tutustumaan ohjelmoinnin saloihin. Kuvauksellinen nalle ikuistuikin usean opettajan kanssa, kun järjestäjän taholta opettajille oli annettu tehtäväksi ottaa selfie nallen kanssa.

 

 

IMG_2368pSuloisen nallen lisäksi mielenkiintoa herätti esillä ollut lukiolaiskannettava. Sähköiset ylioppilaskirjoitukset tekevät tuloaan ja niihin halutaan valmistautua mahdollisimman hyvin. Sen takia lukiolaiskannettava herätti suurta kiinnostusta niin opiskelijoissa, opettajissa kuin vanhemmissa.

 

 

Minna Kela