Kauko-ohjain-näkymä kännykässä


Pahvi-prototyyppimme on saanut pienen, mutta hienon päivityksen. Pahvi-esityksiä pystyy nyt kauko-ohjaamaan kännykän tai tabletin kautta! Näin esittäjän ei tarvitse olla jatkuvasti tietokoneessa kiinni.

Tämä laajennus on teknisesti myöskin vain nettisivu Pahvin tapaan, joten sen käyttämiseksi kännykkään tai tablettiin ei tarvitse asentaa mitään. Riittää kun vain kauko-ohjain-linkin avaa laitteen nettiselaimessa.

Kauko-ohjain on testattu toimivaksi Android puhelimilla sekä tableteilla sekä Apple iPad 2:lla.

Kauko-ohjainlinkki lähetään Pahvin luonnin yhteydessä sähköpostiisi, josta se on helppo avata kännykässä tai tabletissa. Linkin löytää myös esitystilan ”Remote Control” -napista.

Muistutuksena vielä, että Pahvin osoitehan oli
http://pahvidemo.opinsys.fi/
ja kuten ennenkin, palautetta voi lähettää osoitteeseen dev@opinsys.fi

Muita päivityksiä

Muita päivityksiä Pahviin on mm. yksinkertaisemmat muokkaus-osoitteet. Tämä helpottaa muokkaus-linkin jakamista suullisesti luokkahuonetilanteessa. Tälläisestä linkkeillä pelaamisesta olemme toki aikeissa siirtyä kunnolliseen Puavo-kirjautumiseen myöhemmässä Pahvin kehitysvaiheessa.

Nyt myös sähköpostin antaminen Pahvin luonnissa ei ole enää pakollista. Tämä oli ongelmallista niissä kouluissa joissa koulu ei tarjoa oppilaille sähköpostia.