Älytaulut ovat tehneet tuloaan liitutaulujen korvaajiksi jo muutaman vuoden. Tämän on voinut huomata asiakkaiden kasvaneena kiinnostuksena laitteiden Linux-yhteensopivuuteen. Linux-koulujen kannalta tilanne on haastava, koska heidän on hankala saada luotettavaa tietoa laitteiden ominaisuuksista tai toimivuudesta esimerkiksi omassa koulujärjestelmässään. Meillä Opinsysillä taas vaikeutena on antaa selkeää vastausta näihin kysymyksiin, koska ensikäden kokemusta laitteista meillä ei ole ollut.
Päätimme nyt nostaa kissan pöydälle ja esitimme yhteisen haasteen laitetoimittajille linuxin ja älytaulujen yhteiselosta. Projektin tavoitteena ovatkin seuraavat asiat:
- Saada kotisivuillemme lista Linux-järjestelmässä toimivista laitteista ja ohjelmistoista
- Selvittää laitteiston ja ohjelmiston toimivuuden keskitetysti hallittavassa linux-päätejärjestelmässä (LTSP -järjestelmä) sekä kannettavassa linux-koneessa
- Tarjota ohjelmistojen kehittäjille kommentit ohjelmistojen mahdollisista bugeista, ongelmista ja kehitystarpeista
- Luoda julkinen raportti blogiimme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi älytaululaitteista ja niiden ohjelmistojen toimivuudesta linuxilla
Projektin lopputuloksen pitäisi siten helpottaa koulujen pähkäilyä laitteiden toimivuudesta, älytauluvalmistajien myyntityötä ja meidän kykyämme tukea kyseisiä laitteita asiakasympäristöissä.
Projektiin on tällähetkellä ilmoittautuneet Hedcom Promethean -tuotteellaan, Sahara / Cleverproducts Clever taululla sekä Suomen koulupalvelu Mimio -tuotteella.
Seuraavan kuukauden aikana tulemme testaamaan laitteita ja kirjoittamaan blogiin asian editymisestä.
Onko sinulla jotain huomioita tai kokemuksia älytauluista joita meidänkin kannattaisi ottaa testeissämme huomioon? Laita ajatuksiasi kommenteiksi.
-Antti Sokero
Viimeisimmät kommentit