Mobiililaitteet opetuksessa -opas on nyt julkaistuOppaan kansikuva: Mobiililaitteet opetuksessa. Saat siitä käytännön ohjeet, kuinka voit hyödyntää Kahoot-kyselyä opetuksessa.

Tämä opas on toteutettu pdf-tiedostona, jotta saat sen helposti mukaan luokkaasi.

Mitä taustalla?

Uusi opetussuunnitelma on tuonut mukanaan kouluihin muutoksen tuulia. Yksi keskustelua herättävä aihe on digitaalisuus. Useissa kouluissa laitteiden määrää pyritään kasvattamaan. Tavoitteena on hyödyntää entistä enemmän sähköisiä oppimateriaaleja ja opetusmenetelmiä.

Laitteiden määrän lisäämisen ohella on entistä tärkeämpää pysähtyä miettimään sitä kaikkein tärkeintä asiaa, mitä pedagogista lisäarvoa laitteet ja erilaiset sähköiset oppimateriaalit ja opetusohjelmat tuovat opetukseen.

Monien oppilaiden taskusta löytyy oma mobiililaite, jota opetuksessa voi hyödyntää. Toki kaikilla sitä ei ole ja siksi onkin tärkeää, että kouluilta löytyy lainattavia yhteiskäyttölaitteita, aivan kuten luistimia tai suksia on jo vuosikymmenten ajan voinut lainata. Oppilaiden omien laitteiden hyödyntämisessä etuna on, että oppilaat hallitsevat omien laitteidensa peruskäytön ja samalla he oppivat hyödyntämään laitteita myös muuhunkin kuin viihdekäyttöön.

Digitaalisuus on mahdollisuus

Yksi opetukseen soveltuva sivusto on getkahoot.com. Sivuston avulla voit luoda kyselyn, johon oppilaat vastaavat omilla mobiililaitteillaan. Ohjelma on ilmainen ja sitä voi käyttää mobiililaitteilla ja tietokoneilla. Kahoot-kysely soveltuu ala- ja yläkouluikäisille, sekä toisella asteella opiskeleville. Kysely pitää suorittaa yhtäaikaisesti opettajan ohjaamana.

Muita hyviä ohjelmia oppilaiden omien laitteiden hyödyntämiseen ovat muun muuan quizizz.com ja padlet.com. Quizizz on vanhemmille oppilaille tarkoitettu kyselyohjelma. Padletin avulla voit opetuksessa hyödyntää yhteisöllistä kommenttiseinää

Mobiililaitteet opetuksessa -opas on ohje siihen, kuinka otat Kahoot-kyselyn käyttöön vaihe vaiheelta. Sitä voit tulostaa ja jakaa muillekin kollegoille.

Vapaasti käytettävissä

Opas on vapaasti käytettävissäsi. Tulosta se ja jaa myös kollegoidesi käyttöön opettajainhuoneeseen.

Pääset oppaaseen sen kansikuvan kautta.

Sarjan seuraava opas on ”Oppilaiden digiergonomia”.